Sök-regler
Sök-filter
Nyheter
Sidor

Om GEAB

GEAB består av Gotlands Energi AB, Gotlands Elnät AB och Gotlands Elförsäljning AB. Vi ägs till 75 procent av Vattenfall och 25 procent av Region Gotland.

Frågor om oss och våra verksamheter?

Vi hjälper dig gärna med svaren!

Våra verksamheter

Elhandel

Det finns flera val att göra för dig som vill teckna elavtal. Du kan välja om priset ska vara fast eller rörligt. Du kan välja vind- och vattenkraftsproducerad el. Du har också möjlighet att välja ett avtal där du stöttar en idrottsförening eller ett projekt på Gotland.  Det är enkelt att räkna ut ditt elpris i vår kalkylator.

Elnät

Vi äger och förvaltar elnätet på Gotland. Den el som används på Gotland produceras huvudsakligen på fastlandet och kommer till ön via en likströmskabel Ygne och Västervik. Elen som produceras av den gotländska vindkraft står för cirka 40 procent av den totala förbrukningen på ön. Vid gynnsamma förhållanden kan gotländsk vindkraft överföras till fastlandet. Vi utför nybyggnation-, underhåll-, service-, drift- och anläggningsarbeten på elnätet.

GEAB är ett gotländskt företag som verkar på Gotland för gotlänningarna. Vi vill ta vårt ansvar för det samhälle vi finns i.

Fjärrvärme

Tryggt och bekvämt. Med fjärrvärme från oss får du en bekväm och bekymmersfri uppvärmning med obegränsad tillgång till värme och varmt vatten året runt – samtidigt som du sparar på naturens resurser.

Fjärrvärme innebär att vatten värms upp i ett värmeverk och pumpas ut i ett rörsystem. Via en fjärrvärmecentral överförs värmen till husets element. Vattnet går sedan tillbaks till oss, värms upp och skickas ut på nytt i ett ständigt kretslopp. Du kommer alltid att ha värme och även varmvatten i kranen så det räcker till hela hushållet. Tekniken är beprövad och du får en värmeleverans du kan känna dig trygg med 24 timmar om dygnet, 365 dagar. Vi distribuerar fjärrvärme till kunder i Visby, Klintehamn, Hemse och Slite.

Bredband

Vi fortsätter att bygga ut fibernätet, Gotlands första öppna fibernät.

Fiberanslutningar görs främst till företag, bostadsrättsföreningar och villor vid nyproduktion. Vill du ansluta en fastighet, bostadsrättsförening eller liknande till vårt fibernät? Eller behöver du en svartfiberanslutning mellan två adresser? I fibernätet erbjuds olika IP-baserade tjänster samt svartfiberanslutningar för de kunder som själva vill stå för aktiv utrustning.

Vi fortsätter att bygga ut fibernätet, Gotlands enda stadsnät. Fibernätet är öppet så att alla tjänsteleverantörer konkurrerar på samma villkor.