Vi söker VD/Nätchef till Gotlands Elnät AB

GEAB går nu in i en spännande och utvecklande fas för att möta efterfrågan på förnybar energi med stora investeringar och omfattande utbyggnader av våra distributionsnät och produktionsresurser samtidigt som våra kunders behov inom energianvändningen utvecklas.

Vi erbjuder Dig ett spännande och intressant arbete i en dynamisk energibransch med hela Gotland som arbetsfält.

Som VD kommer du att

• ha operativt ansvar samt resultatansvar för den legala verksamheten i elnätsbolaget
• leda, utveckla och följa upp verksamheten, Gotlands Elnät, för att uppnå verksamhetens ekonomiska och kvalitativa mål
• upprätta budget och affärsplan samt genomföra uppföljning
• driva ständiga förbättringar, säkerställa en effektiv verksamhet, en aktiv anläggningshantering och hög leveranskvalitet i det gotländska elnätet i nära samarbete med kollegor och medarbetare
• etablera kontakt med samarbetspartners och  bygger goda relationer med ägare, kunder och övriga intressenter.
• rapportera till bolagets styrelse som består av ledamöter från Vattenfall och Region Gotland.
• ha direkt personalansvar för ledningsgruppen med 5 gruppchefer för vilka du upprättar och följer upp individuella utvecklingsplaner samt genomför medarbetar- och lönesamtal. Genom gruppcheferna säkerställer du god arbetsmiljö och medarbetarnöjdhet för cirka 80 medarbetare.

Vem är du

Du har dokumenterad erfarenhet av att leda personal och ansvara för affärsverksamhet. Som person är du prestigelös när du tillsammans med andra utvecklar verksamheten på ett effektivt och ändamålsenligt sätt som skapar värde och resultat. Du har erfarenhet av att etablera och vårda relationer med leverantörer och intressenter och ser det som en naturlig del av ditt arbete att hantera media både i marknadsföringssyfte och i kritiska lägen.

Vidare trivs du i rollen att leda chefer och medarbetare och visar det genom att du följer Vattenfalls ledarskapskriterier; tydlig, synlig och modig. Du har förmåga att skapa motivation, engagemang och delaktighet och kommunicerar tydligt gemensamma mål i enlighet med våra principer; Aktiv, Positiv, Öppen med ständigt fokus på Arbetsmiljö & Säkerhet.

Du har sannolikt en högskole-/civilingenjörsbakgrund med studieinriktning mot elkraftteknik eller annan relevant inriktning. Det är meriterande om du kompletterat din utbildning med ekonomi och juridik. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift samt körkort B är krav för tjänsten. Resor ingår i tjänsten.

Placeringsort

Visby.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Viklund, Chef Vattenfall Business Area Distribution och styrelseordförande Gotlands Elnät AB,  +46 70 399 72 34.
För frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare AnnaKarin Jungerfelt, 0724-52 07 89

Fackliga representanter

Jeanette Regin, Unionen, tfn +46 498 28 50 22
Staffan Sundström, Ledarna, +46 498 28 52 64
Patrik Malmquist, SEKO, +46 72 575 65 38

Välkommen med din ansökan senast den 5 november 2018. Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag.