Fossilfri el från Geab

Fossilfri el

Den el du får i ditt eluttag på Gotland är en mix av produktion från flera olika håll. Detta är resultatet av vårt svenska och till viss del europeiska sammanbyggda elnät. Vi matar in el i vissa punkter och tar ut el i andra punkter.

Detta kan inte Geab ändra på och vi kan inte heller lova dig att den el du får ut hemma hos dig är renare samma dag du tecknar avtal hos oss. Däremot lovar vi en framtid där fossila bränslen allt mer tvingas bort från produktionen.

Geab är inte producent av energi, vi levererar redan producerad energi till dig. Däremot är vår huvudägare Vattenfall en stor producent inom flera olika produktionsområden.

100 procent fossilfri el från Geab

Vi kan med stolthet säga att den el du köper av Geab är fossilfri. Den kommer från sol-, vind-, vatten- och kärnkraft. Det innebär att du som kund enkelt är med och bidrar till ett fossilfritt liv – oavsett vilket av våra elavtal du väljer.

Vill du som kund välja helt förnybar energi så finns även den möjligheten. Då är du försäkrad om att den kommer från förnybara källor såsom sol, vind och vatten. Sol och vind har vi mycket av på Gotland och av all den vind- och solelsproduktion som finns på ön så motsvarar det cirka hälften av Gotlands elförbrukning. Vissa dagar är vi självförsörjande av el på Gotland.